Tetapan Komuniti

Ketahui lebih lanjut tentang tetapan yang membuat perubahan merentasi keseluruhan komuniti Workplace anda. Lawati Pusat Sumber Pelanggan untuk mengetahui lebih lanjut tentang menyesuaikan komuniti Workplace anda.

Artikel ini hanya diguna pakai untuk pentadbir Workplace Asas dan Workplace Lanjutan.
Dari komputer anda, klik Panel Pentadbir di bahagian atas sebelah kiri Workplace. Dari situ, anda akan dapat nampak rakan sekerja, kumpulan dan wawasan komuniti serta mengurus pilihan utama komuniti anda.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pentadbir pada Workplace Premium
Kefungsian pada Panel Pentadbir adalah terhad pada mudah alih, tetapi terdapat beberapa alat yang anda boleh manfaatkan. Kefungsian berikut tersedia untuk para pentadbir di Workplace Premium daripada Panel Pentadbir mudah alih:
  • Semak aktiviti daripada 7 hari yang lalu dan hantarkan peringatan kepada orang untuk memacu penglibatan
  • Tambah Orang: Tambahkan orang baharu ke komuniti anda dengan memberikan nama penuh berserta e-mel
  • Pelaporan: Laporan berkenaan orang, kumpulan dan aktiviti kandungan di Workplace sepanjang tiga bulan yang lalu
  • Pentadbir: Semak semua pentadbir dan buat perubahan terhadap tahap pentadbir bagi mana-mana pentadbir. Ketahui lebih lanjut tentang peranan pentadbir yang berbeza.
  • Kandungan Yang Dilaporkan: Semak sebarang kandungan yang dilaporkan dan pilih untuk membenarkan atau memadam terus daripada apl mudah alih. Pemberitahuan tolak akan dihantarkan kepada pentadbir agar mereka boleh menyemak dan mengalih keluar kandungan yang dilaporkan dalam hanya beberapa minit, semuanya daripada telefon mereka.
Nota: Semua tahap pentadbir boleh nampak Panel Pentadbir pada mudah alih. Peranan akses adalah sama seperti yang terdapat pada versi web Panel Pentadbir.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pengguna Workplace Asas dan Workplace Lanjutan. Anda perlu menjadi pentadbir dan dilog masuk ke Workplace daripada komputer anda untuk menukar nama syarikat anda.
Untuk menukar nama syarikat anda:
  1. Klik Panel Pentadbir di bahagian atas sebelah kiri Workplace.
  2. Klik Tetapan.
  3. Kemas kini Nama Syarikatanda.
  4. Tatal ke bawah dan klik Simpan > OK.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pengguna Workplace Lanjutan.
Format URL bagi akaun Workplace ialah https://[syarikat].workplace.com/. Untuk mengubah ini, semak sama ada URL yang baharu tersedia (cuba layari URL pilihan anda). Jika tiada akaun Workplace di alamat tersebut, buka permintaan sokongan dan minta agar perubahan dibuat.
Nota: Ini akan menghentikan sebarang pautan kepada alamat asal yang berfungsi, termasuk pautan tuntutan dan penanda halaman.
Adakah maklumat ini membantu?
Berikut ialah beberapa perkara yang perlu diingat apabila anda meminta subdomain:
  • Anda tidak boleh menuntut subdomain yang orang lain sedang gunakan.
  • Subdomain hanya boleh mengandungi aksara abjad angka (A-Z, 0-9). Sengkang (-) turut dibenarkan.
  • Subdomain mestilah sekurang-kurangnya 5 aksara dan tidak boleh mengandungi syarat generik (contoh: automobiles.facebook.com).
  • Anda perlu menjadi seorang pentadbir sistem untuk meminta subdomain yang unik.
  • Subdomain anda mesti mematuhi Dasar Penggunaan Workplace Yang Boleh Diterima.
Sentiasa ingat bahawa apabila kami mengubah subdomain anda, semua pautan terdahulu kepada komuniti Workplace anda tidak lagi akan berfungsi.
Kami berhak untuk mengubah subdomain anda pada bila-bila masa kerana konflik dengan garis panduan kami.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pentadbir Workplace Asas dan Workplace Lanjutan. Anda perlu log masuk ke Workplace dari komputer untuk menetapkan atau melaraskan terma penggunaan syarikat anda.
Untuk menetapkan terma penggunaan syarikat anda jika anda belum menetapkan sebarang terma lagi:
  1. Cipta Terma Penggunaan anda.
  2. Anjurkan Terma Penggunaan anda dalam tapak yang tersedia secara awam.
  3. Pergi ke Panel Pentadbir > Tetapan. Tatal ke bawah ke Terma Penggunaan kemudian masukkan pautan ke Terma Penggunaan anda.
Untuk melaraskan terma penggunaan syarikat anda:
Pergi ke Panel Pentadbir > Tetapan. Tatal ke bawah ke Terma Penggunaan kemudian masukkan pautan ke Terma Penggunaan baharu anda.
Adakah maklumat ini membantu?
Anda boleh menambah set pilihan jatuh bawah berikut untuk penyesuaian medan profil:
  • Lokasi
  • Jabatan
  • Bahagian
  • Organisasi
Untuk menambahkan set nilai pada menu jatuh bawah:
  1. Di bahagian atas sebelah kiri Workplace, klik Panel Pentadbir.
  2. Klik Tetapan, kemudian klik tab Medan Profil.
  3. Klik Set nilai di sebelah mana-mana medan profil yang anda ingin tambah.
  4. Tambah set nilai satu demi satu atau dengan menyisipkan senarai nilai yang dipisahkan oleh koma bernoktah.
  5. Klik Simpan.
Nota: Jika medan profil telah dilengkapkan sebelum senarai nilai disusun mengikut tertib, ia tidak akan dilupuskan. Walau bagaimanapun, jika pengguna menyunting profil mereka selepas senarai nilai disusun mengikut tertib, mereka mestilah memilih satu nilai daripada senarai tersebut.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk para pentadbir Workplace.
Tetapan muat turun video anda membantu melindungi video berhak cipta dan sulit yang dimuat naik ke Workplace. Ciri ini menggunakan penyulitan untuk melindungi video supaya hanya orang yang log masuk ke Workplace pada penyemak imbas yang disokong yang dapat melihatnya.
Pelayar dan apl yang disokong:
Pelayar yang tidak disokong:
  • Internet Explorer
  • Microsoft Edge
Anda boleh membenarkan orang yang menggunakan pelayar yang tidak disokong untuk menonton video yang dilindungi pada tahap kualiti yang lebih rendah.
Untuk menyahdayakan muat turun video dari komputer meja anda:
  1. Klik pada Panel Pentadbir di bahagian atas sebelah kiri Workplace.
  2. Klik Keselamatan.
  3. Klik Tetapan muat turun video.
  4. Anda akan nampak susun atur video yang ditonton dan pelayar tempat ia dilihat. Klik togol Nyahdayakan muat turun video.
Mengklik togol Kualiti video rendah untuk pelayar yang tidak disokong membolehkan orang yang masuk ke Workplace dari pelayar yang tidak disokong untuk menonton video yang dilindungi pada kualiti yang lebih rendah.
Apabila Nyahdayakan muat turun video dihidupkan dan penggantian kualiti rendah dimatikan, orang tidak akan dapat memuat turun video ke peranti mereka dari Workplace.
Perlu diingat bahawa tetapan ini hanya membuat penyulitan video apabila didayakan. Ia tidak akan menyulitkan video yang disiar sebelum ia dihidupkan. Apabila anda mematikan ciri ini setelah menggunakannya, semua video yang disulitkan akan kekal tersulit.
Adakah maklumat ini membantu?
Tiada data yang akan dipadam daripada akaun Workplace sedia ada selepas anda bertukar ke pelan lain. Walau bagaimanapun, hanya pelanggan Workplace Lanjutan dan Perusahaan yang akan mempunyai akses kepada API Workplace untuk menarik data daripada Workplace.
Adakah maklumat ini membantu?