Jemput akaun Workplace

Bantuan Komputer
Artikel ini hanya terpakai ke atas pentadbir yang mempunyai keizinan yang relevan.
Apabila anda menambah orang ke Workplace menggunakan Microsoft Excel atau fail CSV atau penyedia identiti, anda boleh memilih untuk menjemput mereka di kemudian hari. Untuk cara lain menambah orang ke Workplace seperti alamat e-mel atau nombor telefon mudah alih, anda menjemput mereka pada titik yang sama dengan menambah mereka ke Workplace.
Terdapat beberapa cara berbeza anda boleh menjemput orang untuk mengaktifkan akaun Workplace mereka jika anda tidak menjemput mereka semasa menambah mereka.
Jemput orang seorang demi seorang
Untuk menghantar jemputan kepada seseorang:
 1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu di sebelah kiri Workplace.
 2. Klik PeopleOrang.
 3. Klik Tambah penapis.
 4. Pilih Status akaun kemudian klik menunggu jemputan.
 5. Klik dua kali daripada bar penapis untuk menyegarkan semula skrin.
 6. Gunakan mana-mana penapis lain untuk mempercepat carian anda seperti nama atau jawatan.
 7. Klik Jemput di sebelah nama orang yang ingin anda jemput.
 8. Ikuti arahan pada skrin.
Jemput beberapa orang pada masa yang sama
Anda boleh menghantar jemputan kepada semua akaun yang diperuntukkan atau menggunakan penapis untuk menjemput kumpulan tertentu. Cara melakukannya:
 1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu di sebelah kiri Workplace.
 2. Klik Jemputan tertangguh.
 3. Daripada tab Menunggu jemputan, anda boleh:
  • Klik Jemput semua (bilangan).
  • Tambah lebih banyak penapis seperti jawatan atau jabatan, kemudian klik dua kali daripada bar penapis untuk menyegarkan semula skrin, kemudian klik Jemput semua (bilangan).
 4. Ikuti arahan pada skrin.
Cipta peraturan
Anda boleh menyediakan peraturan yang menangkap akaun yang tidak dijemput yang memenuhi syarat tertentu (seperti jawatan atau jabatan) secara berterusan supaya anda tidak perlu mencari orang yang perlu dijemput secara manual. Anda juga mempunyai pilihan untuk menyesuaikan jemputan anda kepada orang yang memenuhi syarat peraturan.
Untuk mencipta peraturan dan menyesuaikan jemputan:
 1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu di sebelah kiri Workplace.
 2. Klik PeopleOrang.
 3. Klik tab Peraturan jemputan.
 4. Klik Peraturan baharu.
 5. Masukkan nama peraturan dan tentukan sama ada anda mahu menambah orang pada peraturan secara manual atau disegerakkan dengan medan profil. Klik Seterusnya.
 6. Salah satu kriteria ialah status akaun sedang menunggu jemputan. Tambah apa-apa syarat lain yang anda mahu. Setelah selesai, klik Seterusnya.
 7. Sesuaikan jemputan kepada orang yang memenuhi syarat peraturan, kemudian klik Simpan.
  • Jemputan tidak dihantar secara automatik. Peraturan hanya menangkap orang yang memenuhi syarat peraturan anda secara berterusan. Untuk menghantar jemputan, pergi ke tab Peraturan jemputan dalam People Orang dan klik Hantar jemputan.
Anda boleh mencipta seberapa banyak peraturan yang anda suka. Anda juga boleh menyunting peraturan pada bila-bila masa dengan mengklik More di sebelah peraturan dalam senarai peraturan anda.
Adakah ini membantu?
Ya
Tidak