Padam akaun Workplace

Bantuan Aplikasi Android
Bantuan Komputer
Bantuan Aplikasi iPhone
Bantuan Aplikasi iPad
Hanya pentadbir Workplace dengan keizinan yang relevan boleh memadamkan akaun Workplace. Jika anda mahu akaun anda sendiri dipadamkan, hubungi pentadbir anda.
Apabila anda memadamkan akaun Workplace:
  • Orang itu tidak akan dapat mengakses Workplace dan rakan sekerja mereka tidak akan dapat melihat akaun di Workplace.
  • Siaran, komen dan data lain orang itu yang disimpan dalam sistem sandaran akan dipadamkan. Proses ini mungkin mengambil masa selama 90 hari. Walaupun maklumat ini dipadamkan, orang lain yang menggunakan Workplace tidak dapat mengakses maklumat tersebut.
  • Sesetengah perkara yang dilakukan oleh orang ramai di Workplace tidak disimpan dalam akaun mereka. Sebagai contoh, rakan sekerja mungkin masih boleh melihat mesej lama daripada akaun yang dipadamkan.
  • Tindakan ini tidak boleh dibuat asal.
Anda hanya boleh memadamkan akaun Workplace yang dinyahaktifkan atau tidak pernah dituntut.
Nota: Pemadaman profil pengguna individu adalah berbeza daripada pemadaman Workplace organisasi anda.
Untuk memadamkan akaun Workplace seseorang
  1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu sebelah kiri di Workplace.
  2. Klik PeopleOrang.
  3. Guna penapis untuk mencari orang yang ingin anda padamkan akaunnya.
  4. Klik more options di sebelah kanan nama orang itu, kemudian pilih Padam akaun.
  5. Semak maklumat, kemudian klik Padam akaun.
Adakah ini membantu?
Ya
Tidak