Bagaimanakah saya menanda atau menyahtanda kumpulan Workplace sebagai rasmi?

Hanya pentadbir sistem, moderator kandungan dan peranan pentadbir tersuai dengan keizinan Urus Kumpulan boleh menandakan atau menyahtanda kumpulan sebagai rasmi. Ciri ini hanya tersedia kepada pengguna di Workplace Lanjutan dan Workplace Perusahaan.
Untuk menanda kumpulan sebagai rasmi:
  1. Daripada Panel Pentadbir anda, klik Kumpulan.
  2. Klik di sebelah kanan kumpulan yang anda ingin tandakan sebagai rasmi, kemudian klik Tandakan Kumpulan sebagai Rasmi.
  3. Anda akan melihat gesaan Tandakan Kumpulan sebagai Rasmi. Klik OK untuk meneruskan dan ikon kumpulan rasmi akan ditambah bersama nama kumpulan.
Untuk menyahtanda kumpulan sebagai rasmi:
  1. Daripada Panel Pentadbir anda, klik Kumpulan.
    Kumpulan rasmi akan ditandakan dengan ikon dalam lajur Nama.
  2. Klik di sebelah kanan kumpulan yang anda ingin tandakan sebagai rasmi, kemudian klik Nyahtandakan Kumpulan sebagai Rasmi.
  3. Anda akan melihat gesaan Nyahtandakan Kumpulan sebagai Rasmi. Klik OK untuk meneruskan dan ikon kumpulan rasmi akan dialih keluar.
Nota: Kumpulan pelbagai syarikat tidak boleh ditandakan sebagai rasmi.
Anda juga boleh menanda atau menyahtanda kumpulan sebagai rasmi dengan mengklik di bahagian atas sebelah kanan kumpulan, di bawah foto muka depan kumpulan. Anda juga boleh menandakan kumpulan sebagai rasmi daripada bahagian Tentang kumpulan anda.
Adakah maklumat ini membantu?