Sokongan

Ketahui lebih lanjut tentang sokongan yang tersedia untuk anda sebagai pelanggan Workplace. Tidak bersedia untuk menyerahkan permintaan sokongan? Dapatkan bantuan lanjut dengan melawati sumber pembelajaran dan latihan kami.

Semua pelanggan Workplace mempunyai akses kepada sumber bantuan dalam talian. Ketahui jenis sokongan tambahan yang tersedia untuk pelan Workplace anda di bawah.
Apakah sokongan tambahan yang tersedia?
Pengguna di Workplace mempunyai akses kepada Pusat Bantuan Workplace, Komuniti Bantuan Workplace dan Pusat Sumber Pelanggan.
Apabila sokongan tambahan diperlukan, pentadbir juga dapat menghubungi terus pasukan Sokongan Workplace melalui mesej atau sembang. Untuk mengakses peti masuk sokongan anda dan membuat permintaan baharu:
 1. Buka Panel Pentadbir daripada bar navigasi Workplace.
 2. Klik Hubungi sokongan.
 3. Klik Tanya soalan untuk menghantar mesej sokongan Workplace.
 4. Klik Berbual dengan kami untuk mendapatkan sokongan melalui mesej segera. Sokongan sembang sedang dilancarkan dan belum tersedia untuk semua pelanggan lagi.
Anda juga boleh mengakses skrin ini dengan mengklik di bar navigasi Workplace dan memilih Hubungi Sokongan Workplace.
Peti masuk sokongan membolehkan anda melihat permintaan sokongan yang lalu, menapis permintaan sokongan mengikut status semasa, dan melihat sama ada wujud sebarang gangguan yang mungkin menjejaskan fungsi Workplace.
Masih memerlukan bantuan?
Semua pengguna Workplace boleh mendapatkan sokongan tambahan dengan:
 • Melawati Sokongan Pembangun. Ini ialah tempat untuk mengetahui tentang penyepaduan teknikal antara syarikat anda dan Workplace.
 • Melawati Pusat Sumber Pelanggan. Ini ialah pusat utama anda untuk semua amalan terbaik dan sumber Workplace. Ini dapat membantu anda memastikan pelancaran Workplace yang berjaya dan mencapai hasil yang pantas dalam organisasi anda.
Adakah maklumat ini membantu?
Terdapat beberapa manfaat menggunakan Sokongan Langsung:
 • Pentadbir mendapat kebolehlihatan ke atas semua permintaan sokongan yang dicipta oleh pentadbir dalam syarikat.
 • Sokongan langsung terdapat dalam produk, bermaksud para pentadbir tidak perlu pergi ke luar Workplace untuk mendapatkan bantuan.
 • Para pentadbir mempunyai keupayaan untuk melihat status tiket yang mereka serahkan bagi mengikuti kemajuan.
Adakah maklumat ini membantu?
Keutamaan boleh digunakan untuk menyediakan maklumat kepada Sokongan Workplace tentang kesan perniagaan dan keterdesakan isu atau soalan anda. Garis panduan untuk setiap keutamaan boleh dilihat di bawah.
Keutamaan Tinggi: Kesan perniagaan yang teruk
Kesan teruk terhadap perniagaan. Isu tersebut menghalang pengguna daripada dapat menjalankan tanggungjawab kerja mereka. Memerlukan tindakan segera. Tiada penyelesaian tersedia yang mungkin.
Contoh:
 • Semua pengguna tidak dapat mengelog masuk untuk menggunakan Workplace.
 • Komponen utama Workplace tidak berfungsi untuk semua pengguna, seperti keupayaan untuk mencipta kumpulan.
 • Pihak berkepentingan utama, seperti CEO syarikat, tidak dapat menggunakan fungsi utama Workplace, cth. tidak boleh bersiaran secara langsung.
Keutamaan Sederhana: Kesan perniagaan yang sederhana
Kesan sederhana terhadap perniagaan. Isu tersebut menghalang sesetengah pengguna daripada menjalankan tanggungjawab kerja mereka. Langkah penyelesaian tersedia. Ciri bukan utama Workplace tidak berfungsi untuk pengguna.
Contoh:
 • Sesetengah pengguna tidak dapat bersiaran secara langsung.
 • Komponen bukan utama Workplace tidak berfungsi seperti yang dijangka - Pengguna Mac tidak dapat memuat turun video.
Keutamaan Rendah: Kesan perniagaan yang rendah
Kesan rendah terhadap perniagaan. Isu adalah sementara. Langkah penyelesaian tersedia. Kesannya kurang daripada 5% daripada jumlah pengguna dan isu bukanlah komponen utama Workplace.
Contoh:
 • Sekali-sekala seorang pengguna tidak dapat melihat jaluran sembang yang dipautkan ke kumpulan.
 • Sesetengah pengguna tidak dapat memuat turun video apabila menggunakan telefon Android, tetapi boleh melakukannya daripada komputer riba atau peranti iOS.
 • Isu utama yang agak rendah dengan penggunaan API/Sokongan Pembangun.
Nota: Tujuan utama keutamaan adalah untuk memberi isyarat kesan perniagaan atau keterdesakan isu anda kepada pasukan sokongan Workplace. Keutamaan tidak menjamin penyelesaian yang lebih cepat atau lebih lambat, tetapi membolehkan kami untuk lebih memberikan tumpuan pada isu yang lebih memberi kesan dan mustahak.
Adakah maklumat ini membantu?
Sokongan lain
Pusat Sumber Pelanggan ialah pusat untuk semua amalan terbaik dan sumber Workplace anda bagi memastikan pelancaran Workplace yang berjaya dan mencapai hasil yang pantas dalam organisasi anda.
Adakah maklumat ini membantu?
Halaman Status tersedia kepada umum di workplace.com/status. Anda juga boleh mendapatkan pautan ke halaman di pengaki laman web Workplace.
Entri ditambahkan ke halaman Status ketika isu dikenal pasti, apabila ada perubahan pada status masalah dan apabila masalah diselesaikan.
Langgan kemas kini
Anda boleh menambahkan penyepaduan penerbit Status Workplace pada kumpulan Workplace. Apabila isu muncul atau diselesaikan pada halaman Status Workplace, penyepaduan akan disiarkan dalam kumpulan dan ahli akan mendapat pemberitahuan tolak dan e-mel.
Untuk menambah penyepaduan:
 1. Pada kumpulan yang anda tadbir, klik Lagi dan pilih Penyepaduan.
 2. Klik Status Workplace.
 3. Pilih Tambah.
Anda juga boleh menggunakan Pembaca RSS kegemaran anda untuk melanggan Suapan RSS Status Workplace.
Adakah maklumat ini membantu?
Laporkan masalah
Jika anda percaya anda mengalami isu berkaitan Workplace, anda boleh menyemak workplace.com/status untuk melihat sama ada isu itu menjejaskan pelanggan yang lain. Kami hanya menyenaraikan isu yang menjejaskan keupayaan pengguna untuk menggunakan ciri teras Workplace pada Halaman Status Workplace. Ciri ini dipaparkan di bahagian atas Halaman Status.
Jika anda ialah pentadbir Workplace yang mengalami masalah dengan salah satu ciri ini, tetapi tidak dapat melihat ciri disenaraikan di Halaman Status, anda boleh menghantar tiket kepada Pasukan Sokongan kami.
Adakah maklumat ini membantu?