Sokongan

Ketahui lebih lanjut tentang sokongan yang tersedia untuk anda sebagai pelanggan Workplace. Tidak bersedia untuk menyerahkan permintaan sokongan? Dapatkan bantuan lanjut dengan melawati sumber pembelajaran dan latihan kami.

Anda hanya boleh menghubungi pasukan sokongan kami jika anda ialah pentadbir di Workplace Premium
Jika anda pentadbir Workplace Premium:
Di bahagian atas sebelah kanan halaman anda, klik . Dari bahagian itu, anda boleh:
 • Hubungi Sokongan Workplace. Pasukan kami akan menghubungi anda kembali dalam tempoh 48 jam, tetapi selalunya kami berazam untuk membalas pada hari bekerja.
 • Pergi ke Peti Masuk Sokongan anda. Di sini terdapat segala komunikasi bertulis anda dengan sokongan Workplace. Anda boleh membalas mesej melalui Peti Masuk Sokongan atau melalui e-mel kerja anda.
 • Tanyakan Komuniti soalan. Komuniti Bantuan adalah tempat yang membolehkan anda berhubung dengan pengguna Workplace daripada syarikat lain dan syarikat anda sendiri untuk mencari dan berkongsi jawapan kepada soalan tentang Workplace. Ahli daripada pasukan kami juga menyertai perbincangan tersebut.
 • Berikan Maklum Balas. Kami menyemak banyak idea yang dihantarkan oleh orang ramai kepada kami dan menggunakannya untuk menambah baik pengalaman Workplace untuk semua orang. Jika anda mempunyai masalah yang memerlukan sokongan segera, sila hubungi Sokongan Workplace.
Jika anda masih memerlukan bantuan, anda juga boleh:
 • Lawati Sokongan Pembangun. Sokongan Pembangun adalah tempat untuk mengetahui tentang integrasi teknikal antara syarikat anda dan Workplace.
 • Lawati Pusat Transformasi. Pusat Transformasi ialah pusat untuk semua amalan terbaik dan sumber Workplace anda untuk memastikan pelancaran Workplace yang berjaya dan mencapai hasil yang pantas dalam organisasi anda.
Jika anda bukan pentadbir atau anda menggunakan Workplace Standard:
Di bahagian atas sebelah kanan halaman anda, klik . Dari bahagian itu, anda boleh:
 • Tanyakan Komuniti soalan. Komuniti Bantuan adalah tempat yang membolehkan anda berhubung dengan pengguna Workplace daripada syarikat lain dan syarikat anda sendiri untuk mencari dan berkongsi jawapan kepada soalan tentang Workplace. Ahli daripada pasukan kami juga menyertai perbincangan tersebut.
 • Berikan Maklum Balas. Kami menyemak banyak idea yang dihantar oleh orang ramai kepada kami dan menggunakannya untuk menambah baik pengalaman Workplace untuk semua orang.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pengguna Workplace Lanjutan. Anda hanya boleh mengakses Sokongan Langsung daripada komputer anda.
Terdapat beberapa manfaat menggunakan Sokongan Langsung:
 • Pentadbir mendapat kebolehlihatan ke atas semua permintaan sokongan yang dicipta oleh pentadbir dalam syarikat.
 • Sokongan langsung terdapat dalam produk, bermaksud para pentadbir tidak perlu pergi ke luar Workplace untuk mendapatkan bantuan.
 • Para pentadbir mempunyai keupayaan untuk melihat status tiket yang mereka serahkan bagi mengikuti kemajuan.
Adakah maklumat ini membantu?
Keutamaan boleh digunakan untuk menyediakan maklumat kepada Sokongan Workplace tentang kesan perniagaan dan keterdesakan isu atau soalan anda. Garis panduan untuk setiap keutamaan boleh dilihat di bawah.
Keutamaan Tinggi: Kesan perniagaan yang teruk
Kesan teruk terhadap perniagaan. Isu tersebut menghalang pengguna daripada dapat menjalankan tanggungjawab kerja mereka. Memerlukan tindakan segera. Tiada penyelesaian tersedia yang mungkin.
Contoh:
 • Semua pengguna tidak dapat mengelog masuk untuk menggunakan Workplace.
 • Komponen utama Workplace tidak berfungsi untuk semua pengguna, seperti keupayaan untuk mencipta kumpulan.
 • Pihak berkepentingan utama, seperti CEO syarikat, tidak dapat menggunakan fungsi utama Workplace, cth. tidak boleh bersiaran secara langsung.
Keutamaan Sederhana: Kesan perniagaan yang sederhana
Kesan sederhana terhadap perniagaan. Isu tersebut menghalang sesetengah pengguna daripada menjalankan tanggungjawab kerja mereka. Langkah penyelesaian tersedia. Ciri bukan utama Workplace tidak berfungsi untuk pengguna.
Contoh:
 • Sesetengah pengguna tidak dapat bersiaran secara langsung.
 • Komponen bukan utama Workplace tidak berfungsi seperti yang dijangka - Pengguna Mac tidak dapat memuat turun video.
Keutamaan Rendah: Kesan perniagaan yang rendah
Kesan rendah terhadap perniagaan. Isu adalah sementara. Langkah penyelesaian tersedia. Kesannya kurang daripada 5% daripada jumlah pengguna dan isu bukanlah komponen utama Workplace.
Contoh:
 • Sekali-sekala seorang pengguna tidak dapat melihat jaluran sembang yang dipautkan ke kumpulan.
 • Sesetengah pengguna tidak dapat memuat turun video apabila menggunakan telefon Android, tetapi boleh melakukannya daripada komputer riba atau peranti iOS.
 • Isu utama yang agak rendah dengan penggunaan API/Sokongan Pembangun.
Nota: Tujuan utama keutamaan adalah untuk memberi isyarat kesan perniagaan atau keterdesakan isu anda kepada pasukan sokongan Workplace. Keutamaan tidak menjamin penyelesaian yang lebih cepat atau lebih lambat, tetapi membolehkan kami untuk lebih memberikan tumpuan pada isu yang lebih memberi kesan dan mustahak.
Adakah maklumat ini membantu?
Sokongan lain
Pusat Sumber Pelanggan ialah pusat untuk semua amalan terbaik dan sumber Workplace anda bagi memastikan pelancaran Workplace yang berjaya dan mencapai hasil yang pantas dalam organisasi anda.
Adakah maklumat ini membantu?
Halaman Status tersedia kepada umum di workplace.com/status. Anda juga boleh mendapatkan pautan ke halaman di pengaki laman web Workplace.
Entri ditambahkan ke halaman Status ketika isu dikenal pasti, apabila ada perubahan pada status masalah dan apabila masalah diselesaikan.
Langgan kemas kini
Anda boleh menambahkan penyepaduan penerbit Status Workplace pada kumpulan Workplace. Apabila isu muncul atau diselesaikan pada halaman Status Workplace, penyepaduan akan disiarkan dalam kumpulan dan ahli akan mendapat pemberitahuan tolak dan e-mel.
Untuk menambah penyepaduan:
 1. Pada kumpulan yang anda tadbir, klik Lagi dan pilih Penyepaduan.
 2. Klik Status Workplace.
 3. Pilih Tambah.
Anda juga boleh menggunakan Pembaca RSS kegemaran anda untuk melanggan Suapan RSS Status Workplace.
Adakah maklumat ini membantu?
Laporkan masalah
Jika anda percaya anda mengalami isu berkaitan Workplace, anda boleh menyemak workplace.com/status untuk melihat sama ada isu itu menjejaskan pelanggan yang lain. Kami hanya menyenaraikan isu yang menjejaskan keupayaan pengguna untuk menggunakan ciri teras Workplace pada Halaman Status Workplace. Ciri ini dipaparkan di bahagian atas Halaman Status.
Jika anda ialah pentadbir Workplace Lanjutan yang mengalami masalah dengan salah satu ciri ini, tetapi tidak dapat melihat ia disenaraikan di Halaman Status, anda boleh menghantar tiket kepada Pasukan Sokongan kami.
Adakah maklumat ini membantu?