Workplace pada Portal

Gunakan Portal anda untuk menyertai panggilan video Workplace, menonton siaran langsung atau bersiaran secara langsung ke syarikat anda.

Workplace boleh digunakan di Portal untuk menghubungi pekerja dan menerima kongsian skrin semasa panggilan. Panggilan Workplace menggunakan Kamera Pintar dan Bunyi Pintar, dan membolehkan anda menghubungi sesiapa sahaja dalam Workplace anda atau dalam kumpulan berbilang syarikat yang bersambung. Workplace di Portal pada masa ini menyokong panggilan video sehingga tujuh orang dalam satu masa dan ia juga menyokong Sembang Berbilang Syarikat.
Semua panggilan yang dibuat daripada Workplace di Portal adalah sulit, dan hanya satu akaun Workplace sahaja yang boleh dipautkan ke Portal dalam satu masa.
Memasang Workplace pada Portal
Untuk memasang dan menetapkan Workplace di Portal:
  1. Daripada Halaman Utama di Portal anda, ketik Aplikasi.
  2. Tatal ke Workplace dan ketik Tambah. Untuk mengakses Workplace di Portal, perisian anda mestilah dalam versi 1.1.2 atau terkini. Sekiranya anda tidak dapat mencari Workplace di Aplikasi, sila kemas kini perisian anda.
  3. Apabila aplikasi Workplace dipasang, ketik Buka.
  4. Pergi ke workplace.com/device dalam pelayar dan masukkan kod Portal dalam skrin.
  5. Tetapkan PIN empat digit. Anda mesti memasukkan PIN anda sebelum menjawab panggilan.
  6. Ketik Benarkan untuk memberi akses ke mikrofon dan kamera anda, kemudian ketik Mulakan.
Nota: Anda memerlukan log masuk Facebook/WhatsApp semasa anda menyediakan Portal pada kali pertama. Namun, sebaik sahaja aplikasi Workplace di Portal telah ditetapkan, kenalan profesional dan kenalan peribadi anda akan diasingkan sepenuhnya. Kami sedang menambah baik Log Masuk ke Portal dengan Workplace.
Menggunakan Workplace pada Portal
Untuk memulakan panggilan peribadi Workplace di Portal:
  1. Daripada Workplace, cari rakan sekerja yang ingin anda hubungi.
  2. Ketik di sebelah nama mereka.
Untuk memulakan panggilan kumpulan Workplace di Portal:
  1. Daripada Workplace, cari rakan sekerja yang ingin anda hubungi dan ketik di sebelah nama mereka.
  2. Semasa anda melakukan panggilan, ketik untuk menambahkan lebih ramai rakan sekerja ke dalam panggilan.
Anda boleh berkongsi skrin semasa dalam panggilan Workplace daripada Sembang Workplace di Windows atau Mac. Rakan sekerja anda boleh melihat kongsian skrin anda pada Portal mereka.
Untuk berkongsi skrin dengan Workplace di Portal:
  1. Semasa dalam panggilan video, klik di bahagian bawah skrin anda.
  2. Pilih pilihan skrin yang anda mahu kongsi:
    • Keseluruhan Skrin Anda: Pilihan ini akan berkongsi mana-mana tetingkap yang terbuka di komputer anda, termasuk komputer meja anda.
    • Tetingkap Aplikasi: Pilihan ini hanya berkongsi tetingkap tertentu yang anda pilih.
    • Tab Chrome: Pilihan ini hanya berkongsi tab Chrome tertentu pilihan anda.
  3. Sebaik sahaja membuat pilihan, klik Kongsi. Sentiasa ingat bahawa perkongsian skrin hanya berfungsi dengan panggilan bersama seorang individu, bukan dalam panggilan kumpulan.
Cara mengubah PIN Workplace anda:
  1. Daripada Workplace, ketik di bahagian kanan sebelah atas skrin Portal anda.
  2. Ketik Ubah PIN.
  3. Masukkan PIN empat digit sebelumnya.
  4. Tetapkan PIN empat digit baharu.
Mod Senyap
Anda boleh menyahdayakan nada dering bagi panggilan masuk Workplace semasa waktu peribadi dan fokus anda dengan mengaktifkan Mod Senyap.
Untuk mengaktifkan Mod Senyap:
  1. Daripada aplikasi Workplace di Portal, pergi ke Tetapan dengan mengetik .
  2. Ketik dayakan/nyahdayakan mod senyap panggilan masuk Workplace di sebelah Mod Senyap.
Nota: Workplace disokong pada Portal, Portal+ dan Portal Mini. Workplace tidak disokong pada Portal TV. Buat masa ini, arahan suara "Hei Portal" tidak disokong.
Untuk maklumat lanjut tentang Portal, lawati Pusat Bantuan Portal.
Adakah maklumat ini membantu?
You can go live with Portal when you have downloaded the Workplace Live app and confirmed your device via workplace.com/device.
Go Live on Portal
To go live with Portal on Workplace:
  1. Open the Workplace Live app, then tap Go Live.
  2. Select your audience from a Workplace group or the entire organization. You can also add an optional description.
  3. Tap Start Live Video.
During a live broadcast, you can see live reactions and comments from viewers, as well as seeing the view count. To end your live broadcast, tap in the bottom-right. Tap Done to save the video as a post, or tap Delete Post.
Watch Live with Portal
To watch a Live video with Portal, open the Workplace Live app on Portal. You'll see a selection of Live videos chronologically, while Live videos that are in session will have "Live" displayed at the top. Tap on the video to watch.
Note: Live videos can be viewed on any devices that support live videos, including desktop and mobile.
You can also generate captions for the video after it has been uploaded.
Adakah maklumat ini membantu?
You can blur your background or add a custom background during video calls on Workplace on Portal.
To add a custom background during video calls:
  1. During a Workplace call on Portal or while the call is connecting, tap the Portal screen.
  2. Tap to pull up the menu.
  3. Tap on Effects, then tap Backgrounds.
  4. Select a background of your choice, including the blur option.
To disable the background, simply open the background options and tap on None.
Adakah maklumat ini membantu?
  • Penerbit Apl: Facebook, Inc.
  • Penarafan kandungan: Semua orang
  • Saiz apl: 80MB
  • Versi Apl Semasa: 46.0.0.20.49

Syarat:
  • Sambungan internet aktif untuk mengelog masuk ke Workplace dan membuat atau menerima panggilan
  • Akaun Workplace

Terma Perkhidmatan
Adakah maklumat ini membantu?