Pelan

Workplace tersedia pada pelan Asas, Lanjutan dan Perusahaan. Ketahui lebih lanjut tentang memilih pelan yang betul untuk organisasi anda.

Workplace AsasWorkplace LanjutanWorkplace Perusahaan
Ciri ProdukWorkplace Asas mempunyai ciri seperti Suapan Berita, kumpulan, sembang dan video langsung. Selain itu, Workplace Asas akan mempunyai ciri pentadbiran seperti Panel Pentadbir, Penyepaduan, pengurusan Orang dan Kumpulan. Selain daripada ciri termasuk Suapan Berita, kumpulan, sembang dan video langsung, Workplace Lanjutan mempunyai ciri pentadbiran termasuk analisis, Panel Pentadbir dan penyepaduan dengan penyedia identiti.Selain ciri di Workplace Lanjutan, Workplace Perusahaan merangkumi masa respons awal Sokongan selama 4 jam, akses kepada pasukan Sokongan Perusahaan khusus, resolusi keutamaan dan akses awal kepada ciri baharu.
Penyederhanaan KandunganKandungan disemak oleh pentadbir komuniti anda.Kandungan disemak oleh pentadbir komuniti anda.Kandungan disemak oleh pentadbir komuniti anda.
Penciptaan Akaun dan Pemadaman AkaunPentadbir komuniti boleh memperuntukkan dan memadam akaun secara terus.Pentadbir komuniti boleh memperuntukkan dan memadam akaun secara terus. Pentadbir komuniti boleh memperuntukkan dan memadam akaun secara terus.
Pemilikan DataPentadbir komuniti mengurus komuniti dan syarikat memiliki serta mengawal data itu. Pentadbir komuniti boleh mengubah suai, memadam atau mengeksport data anda pada bila-bila masa. Pentadbir komuniti mengurus komuniti dan syarikat memiliki serta mengawal data itu. Pentadbir komuniti boleh mengubah suai, memadam atau mengeksport data anda pada bila-bila masa. Pentadbir komuniti mengurus komuniti dan syarikat memiliki serta mengawal data itu. Pentadbir komuniti boleh mengubah suai, memadam atau mengeksport data anda pada bila-bila masa.
Kebolehlihatan SiaranKandungan yang anda siarkan boleh dilihat oleh anda, orang dalam kumpulan anda siarkan atau orang di luar kumpulan yang anda siarkan, jika kumpulan itu ialah kumpulan terbuka. Tambahan pula, pentadbir komuniti juga boleh melihat sebarang data yang anda siarkan, walaupun dalam kumpulan rahsia. Kandungan yang anda siarkan boleh dilihat oleh anda, orang dalam kumpulan anda siarkan atau orang di luar kumpulan yang anda siarkan, jika kumpulan itu ialah kumpulan terbuka. Tambahan pula, pentadbir komuniti juga boleh melihat sebarang data yang anda siarkan, walaupun dalam kumpulan rahsia. Kandungan yang anda siarkan boleh dilihat oleh anda, orang dalam kumpulan anda siarkan atau orang di luar kumpulan yang anda siarkan, jika kumpulan itu ialah kumpulan terbuka. Tambahan pula, pentadbir komuniti juga boleh melihat sebarang data yang anda siarkan, walaupun dalam kumpulan rahsia.
PembayaranWorkplace Asas ialah perkhidmatan percuma. Pelanggan Workplace Lanjutan mempunyai tempoh percubaan percuma selama 30-hari. Selepas tempoh percubaan percuma, Workplace Lanjutan dikenakan caj.Workplace Perusahaan dikenakan caj.
Bilangan Akaun yang boleh DiciptaTiada had. Tiada had.Tiada had.
Adakah maklumat ini membantu?
Workplace Asas adalah untuk komunikasi pasukan dan syarikat kecil. Ia percuma untuk digunakan. Kami akan mula melancarkan Workplace Asas pada 2020.
Workplace Lanjutan direka untuk menghubungkan seluruh organisasi dan berharga $4 seorang, sebulan. Ini pelan yang kami syorkan.
Workplace Perusahaan dibina untuk organisasi yang beroperasi dengan tahap kerumitan yang lebih besar disebabkan oleh saiz atau industri mereka. Harganya $8 seorang, sebulan. Untuk mendapatkan pelan Perusahaan, anda perlu menghubungi pasukan jualan Workplace atau rakan kongsi Workplace.
Pelan Workplace Barisan Depan boleh ditambahkan pada Workplace Lanjutan atau Workplace Perusahaan.
Adakah maklumat ini membantu?
Workplace mengenakan bayaran rata sebanyak $4 setiap pengguna aktif pada setiap bulan untuk pelan Workplace Lanjutan kami.
Anda akan dicaj untuk semua pekerja dalam komuniti anda, walaupun pengguna tidak menggunakan domain e-mel korporat anda untuk mendaftar masuk.
Sentiasa ingat bahawa mata wang pengebilan adalah dalam USD. Penentuan harga kami tidak termasuk cukai yang dikenakan. Anda boleh melawati bahagian penentuan harga kami untuk mendapatkan maklumat terkini berkenaan harga.
Adakah maklumat ini membantu?
Anda perlu mengakses Workplace dari komputer anda untuk meminta naik taraf daripada Workplace Standard kepada Workplace Lanjutan.
Untuk menaik taraf akaun Workplace daripada Workplace Standard kepada Workplace Lanjutan :
 1. Klik Naik taraf di bawah Suapan Berita di sudut kiri bahagian atas Workplace.
 2. Isi borang yang meminta maklumat tambahan tentang syarikat anda.
 3. Tandai kotak yang menyatakan bahawa anda faham tentang perjanjian tersebut.
 4. Klik Teruskan. Anda akan dihalakan melalui proses pengesahan domain.
Ambil perhatian bahawa penukaran kepada Workplace Lanjutan bermakna komuniti anda akan bersetuju dengan terma dan syarat baharu. Ketahui lebih lanjut tentang ciri-ciri Workplace Lanjutan.
Jika anda menaik taraf kepada Workplace Lanjutan buat kali pertama, anda berhak mendapat percubaan percuma. Jika anda mendaftar Lanjutan, bertukar kepada Standard dan kemudian kembali menggunakan Lanjutan, anda tidak akan mendapat percubaan percuma yang baharu.
Sentiasa ingat bahawa anda perlu membuktikan pemilikan domain e-mel untuk menaik taraf akaun anda kepada Lanjutan.
Adakah maklumat ini membantu?
Artikel ini hanya diguna pakai untuk pentadbir di Workplace Lanjutan.
Untuk menukar akaun anda kepada Workplace Asas:
 1. Daripada komputer anda, klik Panel Pentadbir di bahagian atas sebelah kiri profil anda.
 2. Klik pada Pembayaran.
 3. Klik pada Semak Pelan dan pilih Tukar kepada Asas.
 4. Apabila diminta, Sahkan Penukaran untuk memuktamadkan proses.
Anda boleh kembali kepada Lanjutan pada bila-bila masa dengan mengklik butang Naik Taraf kepada Lanjutan.
Nota: Jika anda tidak nampak pilihan untuk Bertukar kepada Asas, anda mungkin perlu log keluar daripada akaun anda, kosongkan cache dalam pelayar anda dan kemudian log masuk semula.
Adakah maklumat ini membantu?
Jika anda bertukar daripada Workplace Lanjutan kepada Workplace Asas, anda tidak lagi dapat mengakses perkara berikut:
Jemputan belum dihantar
 • Jemputan belum dihantar akan dipadamkan secara kekal daripada komuniti anda.
Rakam Masuk Tunggal (SSO)
 • Jika anda menggunakan SSO, semua rakan sekerja anda akan dilog keluar dan mereka perlu menetapkan kata laluan mereka sendiri. Mereka juga tidak akan dapat mendaftar masuk dengan satu klik.
Analisis Menunjukkan orang yang Menggunakan Workplace dalam Komuniti Anda
 • Panel Pentadbir anda akan hilang. Hasilnya, anda tidak dapat melihat orang dan kumpulan yang paling aktif di Workplace.
1: 1 Sokongan E-mel untuk Pentadbir
 • Anda tidak akan dapat menghantar e-mel sokongan langsung untuk bantuan apabila anda mempunyai soalan, tetapi anda masih mempunyai akses kepada Pusat Bantuan.
Pentadbir Mengawal untuk Mengurus Komuniti Anda
 • Anda tidak akan dapat menyederhanakan siaran atau mengurus data dan pengguna anda sendiri, dan anda tidak lagi dapat melihat jika sesiapa dalam komuniti anda telah melaporkan sebarang siaran.
API untuk Integrasi Tersuai dan Bot
 • Anda tidak akan dapat menggunakan bot dan anda tidak lagi mempunyai akses kepada API untuk integrasi tersuai.
Penyegerakan Dengan Pembekal Identiti Seperti G Suite
 • Anda tidak lagi boleh menyegerakkan secara lancar dengan pembekal identiti, jadi orang tidak akan ditambah atau dialih keluar secara automatik apabila mereka menyertai atau meninggalkan perniagaan anda. Mana-mana pengguna yang sebelum ini disegerakkan akan kekal dalam Workplace.
Nota: Jika anda sudah mempunyai URL Workplace tersuai, atau jika anda mempunyai berbilang domain e-mel yang disahkan, kami tidak akan membuat sebarang perubahan kepadanya, tetapi sentiasa ingat bahawa anda tidak akan dapat mengemas kini atau mengurus maklumat tersebut apabila anda bertukar ke Workplace Asas.
Adakah maklumat ini membantu?
Kami menaik taraf Workplace untuk memberikan pengalaman yang lebih baik untuk anda dan komuniti kerja anda.
Memandangkan kami menaik taraf kepada pengalaman Workplace yang lebih baharu dan lebih baik, Workplace Standard akan dipadamkan dan akhirnya digantikan oleh Workplace Asas, yang menawarkan ciri dan kemas kini baharu, termasuk Panel Pentadbiran untuk Pentadbir Sistem.

Pengesahan Domain
Untuk mendapatkan akses kepada Workplace Asas daripada Workplace Standard, pengguna terlebih dahulu perlu menentusahkan domain mereka. Anda boleh mengakses pengesahan domain dengan mengklik Naik Taraf Pelan di bahagian atas Suapan Berita anda. Sebaik sahaja langkah ini selesai, anda perlu memilih Pentadbir Sistem, individu yang akan bertindak sebagai Pengawal Data. Jika Pengawal Data atau Pentadbir Sistem tidak dipilih, akses anda kepada Workplace Standard akan hilang.

Pemilihan Pentadbir Baharu
Sekiranya tiada sesiapa di Workplace anda yang boleh menentusahkan domain anda, kami akan menghubungi anda melalui e-mel untuk membantu berkaitan pemilihan pentadbir.
Adakah maklumat ini membantu?