Nyahaktifkan akaun Workplace

Bantuan Aplikasi Android
Bantuan Komputer
Bantuan Aplikasi iPhone
Bantuan Aplikasi iPad
Hanya pentadbir Workplace dengan keizinan yang relevan boleh menyahaktifkan akaun Workplace. Jika anda ingin akaun anda sendiri dinyahaktifkan, hubungi pentadbir anda.
Apabila anda menyahaktifkan akaun Workplace seseorang:
  • Orang itu tidak akan dapat mengakses Workplace dan akan dilog keluar daripada setiap sesi. Akaun akan dipaparkan sebagai dinyahaktifkan kepada pengguna aktif di Workplace anda.
  • Kandungan yang bergantung pada akaun tidak akan dipadamkan. Maksudnya, siaran, komen dan mesej daripada orang itu masih tersedia untuk dilihat di Workplace selepas akaun mereka dinyahaktifkan.
Anda boleh menyahaktifkan akaun orang satu demi satu atau menyahaktifkan berbilang akaun pada masa yang sama.
Untuk menyahaktifkan akaun Workplace seseorang:
  1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu sebelah kiri di Workplace.
  2. Klik PeopleOrang.
  3. Guna penapis untuk mencari orang yang ingin anda nyahkaktifkan akaunnya.
  4. Klik more options di sebelah kanan nama orang itu, kemudian pilih Nyahaktifkan akaun.
  5. Klik Sahkan.
Untuk menyahaktifkan akaun Workplace beberapa orang:
  1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu sebelah kiri di Workplace.
  2. Klik PeopleOrang.
  3. Klik more options di bahagian atas sebelah kanan, kemudian pilih Nyahaktifkan berbilang profil.
  4. Klik Muat Turun Templat untuk memuat turun fail CSV.
  5. Buka fail itu, kemudian tambahkan alamat e-mel atau nombor telefon mudah alih atau ID pekerja bagi akaun yang ingin anda nyahaktifkan. Apabila selesai, simpan fail.
  6. Kembali ke Workplace, klik Muat naik CSV dan pilih fail anda.
  7. Respons kepada sebarang perubahan atau ralat yang memerlukan perhatian, kemudian klik Simpan perubahan.
Berapa lamakah tempoh penyahaktifan?
Infographic showing that it takes 5 days for a deactivated user to be removed from Workplace.
The number 1 in a greyed out circle.Pentadbir menyahaktifkan akaun.
The number 2 in a greyed out circle.Penyahaktifan berkuat kuasa selepas 24 jam.
The number 3 in a greyed out circle.Proses pengeluaran bermula.
The number 4 in a greyed out circle.4 hari berlalu.
The number 5 in a greyed out circle.Selepas 4 hari, keahlian kumpulan dikeluarkan secara automatik dan tidak boleh dipulihkan.
The number 6 in a greyed out circle.Akaun dinyahaktifkan.
Pemadaman akaun Workplace seseorang:
Selepas menyahaktifkan akaun Workplace, anda mungkin mahu memadamkan akaun itu juga.
Adakah ini membantu?
Ya
Tidak