Apakah itu tetapan muat turun video dan bagaimanakah saya menggunakan tetapan itu di Workplace?

Tetapan muat turun video anda membantu melindungi video berhak cipta dan sulit yang dimuat naik pada Workplace. Ciri ini menggunakan penyulitan untuk melindungi video supaya hanya orang yang log masuk ke Workplace pada pelayar yang disokong yang dapat melihat video itu dalam kualiti penuh. Mereka yang menggunakan pelayar yang tidak disokong akan disajikan dengan video pada tahap kualiti yang lebih rendah.
Pelayar dan aplikasi yang disokong:
  • Firefox
  • Chrome
  • Safari
  • Aplikasi mudah alih Workplace
  • Microsoft Edge (Chromium)
  • Opera
Pelayar yang tidak disokong:
  • Internet Explorer
Hidupkan pengurusan hak video untuk Workplace anda
  1. Daripada Suapan Berita anda, klik Admin PanelPanel Pentadbir dalam menu di sebelah kiri.
  2. Klik Keselamatan.
  3. Klik Lagi, kemudian pilih Muat Turun Video.
  4. Klik togol di sebelah Muat turun video.
  5. Klik Simpan Perubahan.
Laraskan tetapan muat turun video
  1. Daripada Suapan Berita anda, klik Admin PanelPanel Pentadbir dalam menu di sebelah kiri.
  2. Klik Keselamatan.
  3. Klik Tetapan di bahagian atas sebelah kanan.
  4. Klik togol di sebelah Hadkan muat turun Video.
  5. Klik Simpan.
Dari sini, anda boleh menghalang muat turun video Workplace anda. Apabila ini dihidupkan, muat turun video HD tidak akan tersedia kepada pengguna. Apabila tetapan Muat turun video dimatikan, orang ramai tidak akan dapat memuat turun video lama atau baharu pada peranti mereka daripada Workplace. Apabila dihidupkan, video lama dan baharu akan tersedia untuk dimuat turun.
Perlu diingat bahawa tetapan ini hanya membuat penyulitan video apabila dihidupkan. Ini tidak akan menyulitkan video yang disiar sebelum dihidupkan. Apabila anda mematikan ciri ini setelah digunakan, semua video yang disulitkan akan kekal tersulit.
Benarkan sesetengah penonton memuat turun video
Pentadbir boleh memberikan keupayaan untuk memuat turun video yang disulitkan kepada sesetengah pengguna, walaupun ketika pengguna Workplace lain tidak dapat berbuat demikian. Di bawah Benarkan muat turun, pilih Tiada Siapa, Pentadbir, atau Set Orang.
Adakah ini membantu?
Ya
Tidak