Bagaimanakah saya boleh menambah dan menentusahkan domain e-mel di Workplace?

Artikel ini hanya diguna pakai untuk pentadbir Workplace Asas dan Workplace Lanjutan.
Anda boleh menambah dan mengesahkan domain e-mel dengan mengakses Panel Pentadbir anda.
Untuk menambah domain e-mel:
 1. Klik Panel Pentadbir.
 2. Klik Tetapan.
 3. Pilih tab Domain E-mel.
 4. Di bawah Senarai Dibenarkan atau Tentu Sahkan Domain, masukkan nama domain dan pilih Tambah Domain.
Nota: Jika anda mendapat ralat yang mengatakan domain anda telah diambil, ini mungkin bermaksud bahawa domain yang dicadangkan anda telah digunakan oleh syarikat lain atau anda mencuba untuk menambah domain awam. Jika anda percaya bahawa ini ialah kesilapan dan boleh membuktikan pemilikan domain tersebut, sila hubungi pasukan sokongan kami untuk mendapatkan bantuan.
Untuk mengesahkan domain e-mel, anda boleh menggunakan 1 daripada 3 kaedah yang akan muncul setelah anda mengklik Sahkan di sebelah nama domain e-mel anda.
Pengesahan e-mel:
 1. Klik Hantar E-mel.
 2. Pilih alamat e-mel untuk anda menerima pengesahan e-mel.
 3. Pilih alamat e-mel pentadbiran yang akan dihantarkan kod pengesahan seperti: admin@ administrator@ postmaster@ webmaster@ hostmaster@.
 4. Ikuti arahan dalam e-mel.
Menggunakan Muat Naik Fail HTML:
 1. Pilih Muat Naik Fail HTML.
 2. Pilih Muat Naik Fail HTML untuk memuat naik fail HTML ke tapak web anda. Untuk berbuat demikian, anda memerlukan akses pentadbir kepada folder sebenar tapak web anda. Ini akan mengesahkan domain anda serta-merta.
Menambah Rekod DNS TXT:
 1. Klik Kemas Kini Rekod DNS.
 2. Untuk berbuat demikian, anda mesti boleh mendaftar masuk ke penyedia nama domain anda. Ini mungkin mengambil masa selama 72 jam.
Sentiasa ingat bahawa langkah tertentu untuk setiap perkhidmatan mungkin berbeza-beza. Jika anda memerlukan bantuan tambahan, sila hubungi pasukan sokongan penganjur domain anda atau rujuk kepada dokumentasi mereka.
Nota: Jika anda mempunyai kesulitan menggunakan sebarang kaedah berikut, sila hubungi pasukan sokongan kami untuk mendapatkan bantuan lanjut. Jika anda tidak mempunyai akses kepada tapak web atau penganjur DNS anda, sila hubungi jabatan IT syarikat anda.
Adakah maklumat ini membantu?