Kemas Kini Pelanggan

Lawati halaman Perkara baharu untuk mengetahui lebih lanjut tentang ciri dan kemas kini Workplace baharu.

Halaman Apa Yang Baharu membolehkan semua pentadbir lalai melihat ciri-ciri yang akan datang untuk Workplace, serta ciri-ciri terkini yang tersedia di Workplace anda.
Untuk mengakses Apa Yang Baharu, buka Panel Pentadbir. Dari situ, anda dapat memilih Apa Yang Baharu. Anda juga boleh mengakses Apa Yang Baharu di sini.
Adakah maklumat ini membantu?
Mulai Oktober 2021, anda mungkin melihat pemberitahuan di Workplace yang meminta anda supaya menaik taraf klien anda.
Anda akan melihat pemberitahuan ini jika sambungan internet anda disulitkan dengan Keselamatan Lapisan Pengangkutan (TLS) versi yang lebih lama. Ini boleh jadi versi 1.0 (v1.0) atau 1.1 (v1.1).
Kami meminta pelanggan Workplace dengan sambungan internet yang menggunakan TLS untuk mengemas kini kepada versi 1.2 atau ke atas. Ini supaya kami dapat memberikan penyulitan dan keselamatan terbaik untuk pelanggan kami.
Sekiranya anda masih menggunakan v1.0 atau v1.1 selepas 15 November 2021, anda akan mula mengalami prestasi yang buruk di Workplace atau tidak dapat bersambung sama sekali.
Bagaimanakah saya boleh menaik taraf versi TLS saya?
Naik taraf kepada versi sistem operasi terkini pada komputer meja anda. Kemudian, muat turun versi terkini bagi satu daripada pelayar yang disokong kami:
Versi lalai bagi semua pelayar ini menyokong versi terkini TLS.
Sekiranya anda telah menyesuaikan pelayar untuk menggunakan versi TLS yang lebih lama, maka sesuaikan tetapan ini untuk menggunakan versi baharu dengan mengikuti arahan pelayar.
Bagaimanakah saya tahu bahawa saya berjaya menaik taraf versi TLS saya?
Apabila anda telah bersambung menggunakan TLS baharu, notis di Workplace yang meminta anda untuk mengemas kini akan hilang.
Adakah maklumat ini membantu?
Pada bulan Ogos 2021, Microsoft berhenti menyokong Internet Explorer. Sejak itu, pelanggan Workplace yang menggunakan Internet Explorer cenderung mengalami prestasi yang buruk atau sama sekali tidak dapat bersambung.
Pentadbir Workplace juga tidak dapat mengakses Panel Pentadbir.
Pelayar mana yang harus saya gunakan untuk Workplace?
Kami mengesyorkan untuk menggunakan versi terkini daripada salah satu pelayar di bawah:
Menggunakan salah satu pelayar ini akan memberi anda pengalaman terbaik di Workplace.
Adakah maklumat ini membantu?
Supplier Connect yang kini berada di platform Workplace platform, ialah portal pembekal yang digunakan untuk menjejak dan mengurus perniagaan melalui Facebook.
Akaun Workplace baharu dicipta untuk beberapa pekerja di syarikat anda yang mempunyai akses Supplier Connect Facebook. Semua pengguna Supplier Connect akan menerima e-mel untuk menyediakan akaun mereka. Pentadbir sistem Workplace akan menerima e-mel dengan permintaan untuk menyemak dan meluluskan akaun baharu untuk menambahkannya ke Supplier Connect. E-mel akan dihantar daripada notification@fbworkmail.com.
Jika anda ada sebarang soalan atau kemusykilan, hubungi suppliers@fb.com.
Adakah maklumat ini membantu?
Kami membina semula aplikasi iOS Sembang Workplace untuk terus menyajikan pengalaman mudah alih yang moden dan hebat untuk bekerja. Aplikasi kami akan membantu meningkatkan prestasi dan produktiviti di samping memakan sedikit ruang dalam telefon anda. Kami juga memperkenalkan ciri baharu seperti mod gelap. Apl ini akan dilancarkan selama beberapa bulan.
Ciri-ciri Baharu
Kami memperkenalkan ciri-ciri baharu untuk menambah baik aplikasi iOS Sembang Workplace anda.
Ciri-ciri merangkumi:
  • Mod Gelap
Aplikasi ini dibina sepenuhnya dari mula jadi ciri yang jarang digunakan mungkin hilang buat sementara waktu kerana ia dibina semula. Sebagai sebahagian daripada usaha untuk meningkatkan prestasi dan menyokong produktiviti anda, terdapat juga beberapa ciri yang jarang digunakan telah dibuang dan tidak akan dipulihkan. Senarai di bawah menunjukkan semua ciri yang tiada buat masa ini waktu bila ia akan didayakan semula, serta ciri yang dikeluarkan:
Kemas kini: 9 November 2020
Semua ciri yang hilang yang kami komited untuk sampaikan pada bulan Oktober kini telah dipulihkan. Kami terus menjejaki semua maklum balas pelanggan yang kami terima, jadi terus berikan maklum balas melalui aplikasi supaya kami dapat terus meningkatkan pengalaman anda dengan aplikasi Chat iOS yang baharu.
Kini tersedia Akan ditamatkan
Cari bot
Hantar lokasi statik
Guna paparan web bot
Menambahkan suka
Gunakan balasan pantas bot
Hantar & sesuaikan emoji suka dan papan kekunci
Gunakan menu tindakan bot
Kedai pelekat
Balasan pantas tersuai
Reaksi ibu jari ke bawah
Lihat ikon DND dalam peti masuk
Cadangan tindakan mesej
Tetapkan DND
Tetapkan nama panggilan
Lihat semua media yang dikongsi dalam sembang
Carian terkini
Hantar pelekat
Ubah suai tetapan data
Sebut @here dan @everyone
Penyimpanan foto automatik ke gulungan kamera
Undian
Lihat jemputan tertangguh
Balasan pantas tersuai
Tab orang dan temui
Cari mesej
Sunting warna kumpulan
Cari dalam sembang
Tetapan pemberitahuan tersuai
Tetapan status
Penyuntingan foto untuk foto yang dihantar daripada pustaka foto anda
Menetapkan huraian kumpulan
Sunting huraian kumpulan
Panggilan video yang dipertingkatkan (termasuk audio)
Penyuntingan foto daripada foto yang dimuat naik daripada kamera anda
Sunting huraian dan imej sembang kumpulan
Tetapkan status
Anotasi foto
Tetapkan status
Bagaimanakah saya boleh memilih masuk atau keluar?
Pada 4 November kami mula melancarkan aplikasi Sembang iOS Workplace yang baharu kepada semua pelanggan. Kami menjangkakan a mengambil masa seminggu atau lebih untuk semua pelanggan ditingkatkan ke aplikasi baharu.
Untuk kembali ke versi lama aplikasi Sembang Workplace, pergi ke siaran iOS Sembang Workplace di bahagian Akses Awal pada Apa Yang Baharu di Panel Pentadbir> Urus akses awal > Pilih Tiada sesiapa. Pengguna tidak akan dapat bertukar kembali sendiri, pentadbir sistem harus menukar kembali keseluruhan Workplace.
Sekiranya anda telah dinaik taraf kepada aplikasi baharu, anda tidak akan mempunyai akses untuk tukar kembali ke versi lama.
Biasanya memakan 1 hari untuk menerima aplikasi iOS baharu atau kembali ke aplikasi lama. Setelah wadah anda bertukar, semua pengguna perlu menghidupkan semula aplikasi dua kali untuk menggunakan versi aplikasi yang berbeza. Semasa pelancaran penuh kelak, pengguna tidak perlu melakukan apa-apa. Anda akan menerima pemberitahuan untuk memberitahu bahawa anda akan menerima iOS Sembang Workplace baharu.
Untuk memberi kami maklum balas, pergi ke tetapan dalam aplikasi iOS Sembang Workplace dan pilih Hantar Maklum Balas.
Aplikasi Android
Buat masa ini, tidak ada rencana untuk mengubah pengalaman Android. Kami sentiasa melakukan penambahbaikan pada pengalaman Android dengan ciri-ciri baharu seperti Workplace Room yang akan datang. Satu-satunya ciri yang tidak tersedia untuk pengguna Android ialah mod gelap dalam aplikasi.
Adakah maklumat ini membantu?