Kemas Kini Pelanggan

Lawati halaman Perkara baharu untuk mengetahui lebih lanjut tentang ciri dan kemas kini Workplace baharu.

Halaman Apa Yang Baharu membolehkan semua pentadbir lalai melihat ciri-ciri yang akan datang untuk Workplace, serta ciri-ciri terkini yang tersedia di Workplace anda.
Untuk mengakses Apa Yang Baharu, buka Panel Pentadbir. Dari situ, anda dapat memilih Apa Yang Baharu.
Adakah maklumat ini membantu?
Supplier Connect yang kini berada di platform Workplace platform, ialah portal pembekal yang digunakan untuk menjejak dan mengurus perniagaan melalui Facebook.
Akaun Workplace baharu dicipta untuk beberapa pekerja di syarikat anda yang mempunyai akses Supplier Connect Facebook. Semua pengguna Supplier Connect akan menerima e-mel untuk menyediakan akaun mereka. Pentadbir sistem Workplace akan menerima e-mel dengan permintaan untuk menyemak dan meluluskan akaun baharu untuk menambahkannya ke Supplier Connect. E-mel akan dihantar daripada notification@fbworkmail.com.
Jika anda ada sebarang soalan atau kemusykilan, hubungi suppliers@fb.com.
Adakah maklumat ini membantu?
Kami membina semula aplikasi iOS Sembang Workplace untuk terus menyajikan pengalaman mudah alih yang moden dan hebat untuk bekerja. Aplikasi kami akan membantu meningkatkan prestasi dan produktiviti di samping memakan sedikit ruang dalam telefon anda. Kami juga memperkenalkan ciri baharu seperti mod gelap. Aplikasi ini akan dilancarkan selama beberapa bulan.
Ciri-ciri Baharu
Kami memperkenalkan ciri-ciri baharu untuk menambah baik aplikasi iOS Sembang Workplace anda.
Ciri-ciri merangkumi:
 • Mod Gelap
Aplikasi ini dibina sepenuhnya dari mula jadi ciri yang jarang digunakan mungkin hilang buat sementara waktu kerana ia dibina semula. Sebagai sebahagian daripada usaha untuk meningkatkan prestasi dan menyokong produktiviti anda, terdapat juga beberapa ciri yang jarang digunakan telah dibuang dan tidak akan dipulihkan. Senarai di bawah menunjukkan semua ciri yang tiada buat masa ini waktu bila ia akan didayakan semula, serta ciri yang dikeluarkan:
Kemas kini: 9 November 2020
Semua ciri yang hilang yang kami komited untuk sampaikan pada bulan Oktober kini telah dipulihkan. Kami terus menjejaki semua maklum balas pelanggan yang kami terima, jadi terus berikan maklum balas melalui aplikasi supaya kami dapat terus meningkatkan pengalaman anda dengan aplikasi Chat iOS yang baharu.
Kini tersedia Akan ditamatkan
Cari bot
Hantar lokasi statik
Guna paparan web bot
Menambahkan suka
Gunakan balasan pantas bot
Hantar & sesuaikan emoji suka dan papan kekunci
Gunakan menu tindakan bot
Kedai pelekat
Balasan pantas tersuai
Reaksi ibu jari ke bawah
Lihat ikon DND dalam peti masuk
Cadangan tindakan mesej
Tetapkan DND
Tetapkan nama panggilan
Lihat semua media yang dikongsi dalam sembang
Carian terkini
Hantar pelekat
Ubah suai tetapan data
Sebut @here dan @everyone
Penyimpanan foto automatik ke gulungan kamera
Undian
Lihat jemputan tertangguh
Balasan pantas tersuai
Tab orang dan temui
Cari mesej
Sunting warna kumpulan
Cari dalam sembang
Tetapan pemberitahuan tersuai
Tetapan status
Penyuntingan foto untuk foto yang dihantar daripada pustaka foto anda
Menetapkan huraian kumpulan
Sunting huraian kumpulan
Panggilan video yang dipertingkatkan (termasuk audio)
Penyuntingan foto daripada foto yang dimuat naik daripada kamera anda
Sunting huraian dan imej sembang kumpulan
Tetapkan status
Anotasi foto
Tetapkan status
Bagaimanakah saya boleh memilih masuk atau keluar?
Pada 4 November kami mula melancarkan aplikasi Sembang iOS Workplace yang baharu kepada semua pelanggan. Kami menjangkakan ianya mengambil masa seminggu atau lebih untuk semua pelanggan ditingkatkan ke aplikasi baharu.
Untuk kembali ke versi lama aplikasi Sembang Workplace, pergi ke siaran iOS Sembang Workplace di bahagian Akses Awal pada Apa Yang Baharu di Panel Pentadbir> Urus akses awal > Pilih Tiada sesiapa. Pengguna tidak akan dapat bertukar kembali sendiri, pentadbir sistem harus menukar kembali keseluruhan Workplace.
Sekiranya anda telah dinaik taraf kepada aplikasi baharu, anda tidak akan mempunyai akses untuk tukar kembali ke versi lama.
Biasanya memakan 1 hari untuk menerima aplikasi iOS baharu atau kembali ke aplikasi lama. Setelah wadah anda bertukar, semua pengguna perlu menghidupkan semula aplikasi dua kali untuk menggunakan versi aplikasi yang berbeza. Semasa pelancaran penuh kelak, pengguna tidak perlu melakukan apa-apa. Anda akan menerima pemberitahuan untuk memberitahu bahawa anda akan menerima iOS Sembang Workplace baharu.
Untuk memberi kami maklum balas, pergi ke tetapan dalam aplikasi iOS Sembang Workplace dan pilih Hantar Maklum Balas.
Aplikasi Android
Buat masa ini, tidak ada rencana untuk mengubah pengalaman Android. Kami sentiasa melakukan penambahbaikan pada pengalaman Android dengan ciri-ciri baharu seperti Workplace Room yang akan datang. Satu-satunya ciri yang tidak tersedia untuk pengguna Android ialah mod gelap dalam aplikasi.
Adakah maklumat ini membantu?
Laman web baharu Workplace dibina untuk memberi kami asas baharu bagi menambah baik prestasi dan kebolehaksesan Workplace, yang kami sedia maklum daripada maklum balas adalah keutamaan pelanggan yang penting. Ia akan mendapat manfaat daripada kecanggihan infrastruktur Facebook, direka bentuk untuk membantu berbilion orang ramai di seluruh dunia berhubung.
Dengan kemas kini ini, kami dapat terus membuat penambahbaikan prestasi dan kebolehaksesan di masa akan datang, sambil memperkenalkan ciri menarik untuk membantu rakan sekerja berhubung serta bekerjasama.
Apakah perkara baharu?
 1. Mod Gelap: membantu meminimumkan silauan skrin dan selesa pada mata, terutamanya untuk digunakan ketika cahaya malap. Anda boleh bertukar kepada Mod Gelap dengan pergi ke Gambar Profil anda di Navigasi → Tetapan → Pilihan Paparan → Mod Gelap di sebelah kiri
 2. Mod Kelebaran Penuh: memberikan pengalaman yang lebih baik kepada orang yang menggunakan pemantau besar dengan meminimumkan ruang kosong yang tidak digunakan.
 3. Pengalaman penciptaan siaran yang lebih baik: kami memodenkan pengalaman penciptaan siaran dengan meruntuhkan bahagian "Tambahkan pada siaran anda" untuk meningkatkan fokus dan menambah pilihan pemformatan teks yang lebih mudah.
 4. Kebolehaksesan Dipertingkat: selain Mod Gelap, kami telah memperkenalkan pengurusan fokus dipertingkat, navigasi papan kekunci yang lebih mudah dan sokongan untuk pembaca skrin. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang sokongan kebolehaksesan di Workplace, lawati Pusat Bantuan kami.
 5. Lebih pantas: menggunakan komponen infrastruktur canggih yang dibangunkan di Facebook, laman web Workplace kini lebih pantas, memudahkan anda untuk mendapatkan perkara yang diperlukan bagi menyelesaikan kerja.
Apakah yang berubah?
Untuk membantu anda memahami antara muka laman web baharu, berikut adalah beberapa ciri yang telah dialihkan atau berubah:
 1. Wawasan Kumpulan: telah dialihkan di bawah “Pilih Pentadbir” boleh diakses menerusi menu “...” dalam pengepala kumpulan untuk pengalaman skrin penuh.
 2. Pilihan Pentadbir Kumpulan: kini dibuka sebagai paparan skrin penuh dengan hierarki maklumat dan reka bentuk visual yang lebih jelas.
 3. Menu lalai pengarang siaran dalam Kumpulan: anda sekarang akan nampak pilihan seperti Tambah foto/video, daftar masuk atau berkongsi perasaan atau aktiviti. Untuk pilihan selanjutnya, anda boleh mengklik pada pengarang siaran untuk Tambahkan pada Siaran Anda.
 4. Sembang Menu: kami telah membuat perubahan ke atas antara muka apabila mengklik butang + dalam sembang. Urutan tindakan yang sesuai telah berubah, contohnya cipta pungutan kini adalah pilihan terakhir.
 5. Antara Muka Acara: Kami telah memodenkan UI Acara: butang Jemput kini terpapar di sudut atas sebelah kanan yang berbeza daripada di bawah butiran acara bagi memudahkan anda menjemput rakan sekerja dengan cepat ke acara syarikat serta pasukan.
Apakah yang tiada buat sementara waktu?
Kebanyakan ciri Workplace, kecuali beberapa ciri penggunaan rendah yang tersenarai dalam bahagian berikut, akan tersedia dalam pengalaman web baharu pada bulan Oktober. Kami mengesyorkan bertukar kembali kepada pengalaman klasik untuk menggunakan ciri yang masih dibina ke dalam pengalaman baharu, seperti:
 1. Topik: hanya boleh ditambah selepas penyiaran, tidak merangkumi cadangan topik dan kini terletak di bahagian bawah siaran. Tag topik tidak boleh dilihat di lajur sebelah kanan dan tetapan pentadbir untuk mendayakan/menyahdayakan ciri topik untuk kumpulan telah hilang.
 2. Sembang: Kefungsian klip suara dan kamera tiada buat masa ini (tersedia menjelang Disember).
 3. Komposer: isu pemformatan dengan watak Jepun dan Korea, sokongan siaran berbilang bahasa.
 4. Sokongan Mod Gelap: beberapa permukaan belum menyokong mod gelap sepenuhnya. Kami sedang menyemak setiap halaman dan akan memberikan sokongan penuh sebelum pelancaran.
Kemas kini status: 28 September 2020
Kami terus menjejaki semua maklum balas pelanggan daripada Akses Awal bagi tapak web Workplace baharu. Di bawah ini, kami telah menggariskan peningkatan terkini terhadap pengalaman serta perkara yang akan datang tidak lama lagi.
Peningkatan tapak web
 • Pengurusan kapsyen tertutup dan penyuntingan sebaris (termasuk terjemahan) kini tersedia dalam pengalaman baharu.
 • Kami juga telah membuat penambahbaikan penting untuk menulis siaran, memperkenalkan semula penyepaduan Sharepoint dan OneDrive agar memudahkan anda untuk berkongsi fail, dan juga menjadikan pilihan pemformatan teks lebih mudah dilihat.
 • Kami telah membuat beberapa penambahbaikan kecil untuk memaparkan jadual dalam Acara dan anda kini boleh memuat naik fail di tab Fail dalam kumpulan.
Apakah seterusnya?
Kami kini memberi fokus untuk meningkatkan anotasi fail, Klip Suara / Kamera dalam sembang, sokongan untuk siaran Berbilang Bahasa, meningkatkan Topik dan meningkatkan sokongan untuk bahasa Jepun dan Korea.
Apakah yang tidak akan lagi tersedia dalam pengalaman baharu?
 1. Tetapkan nama panggilan: untuk meringankan infrastruktur laman web Workplace, kami memutuskan untuk mengalih keluar ciri "tetapkan nama panggilan" yang membenarkan peserta sembang menetapkan nama panggilan sesama mereka. Kami telah memutuskan untuk menghentikan penggunaan ciri ini di laman web Workplace, serta apl iOS Sembang Workplace.
 2. Pungutan Gambar: akibat daripada penggunaan yang sangat rendah, kami telah memutuskan untuk menghentikan kefungsian ini.
Catatan mengenai Sokongan Internet Explorer 11
Internet Explorer 11 (IE11) tidak disokong dalam pengalaman baharu buat masa ini dan sesiapa sahaja yang menggunakan IE11 akan kekal dalam pengalaman klasik. Kami memahami bahawa beberapa pelanggan menggunakan IE11 dan mungkin sukar bagi sesetengah pihak untuk menaik taraf atau menukar pelayar, maka kami akan bekerjasama dengan pelanggan untuk pelan jangka panjang dan akan sentiasa memaklumi semua orang.
Senarai ringkasan bagi ciri
Perkara baharuPerkara yang berubahPerkara yang dibetulkanDisokong menjelang OktoberTidak lagi tersedia
Mod GelapWawasan KumpulanMelampirkan berbilang fail / foto dalam siaranTopikTetapkan nama panggilan
Suapan yang lebih luasPilihan pentadbir kumpulanButang "Mari Bermula" menu berterusan tiada untuk bot sembangKefungsian klip suara dan kamera dalam sembangPungutan gambar
Pengalaman penciptaan siaran yang lebih baikMenu lalai pengarang siaran dalam KumpulanKeahlian Kumpulan Auto kini dipanggil: Siapa yang dipralulus untuk menyertai.Sokongan Mod Gelap penuh
Kebolehaksesan dipertingkatMenu sembangPerusahaan Langsung rakan ke rakanDisokong menjelang Disember
Lebih pantasAntara muka acaraSokongan penciptaan acara dalam KumpulanCatatan fail
Wawasan siaran kini boleh diakses melalui menu konteks di bahagian kanan atas siaran andaSokongan siaran berbilang bahasa
Mencipta album foto dalam Kumpulan
Jemput ke kumpulan melalui muat naik fail CSV
Cap waktu sembang lebih mudah dilihat
Penyepaduan fail dengan Google Drive dan Dropbox
Keupayaan untuk melampirkan berbilang fail pada siaran dan melihat pratonton fail
Pemformatan sambil melihat turunan siaran pada skrin penuh
Mencipta dan menyunting Pengkapsyenan Tertutup pada video
Penyepaduan fail dengan Sharepoint / Onedrive
Paparkan jadual dalam Acara
Memuat naik fail di tab Fail dalam kumpulan
Lancarkan Garis Masa
12hb Ogos - Pemasukan akses awal (Laman web baharu dan klasik tersedia)
Pentadbir boleh menguji pengalaman baharu dan menghidupkan/mematikannya untuk syarikat mereka
26hb Ogos - Pengeluaran akses awal sahaja (Laman web baharu dan klasik tersedia)
Laman web baharu dilancarkan kepada semua pelanggan. Syarikat boleh menukar kembali pada bila-bila masa jika mahu.
Oktober - Ciri yang tiada tersedia dalam pengalaman baharu (Laman web baharu dan klasik tersedia)
Kebanyakan ciri workplace, kecuali beberapa ciri penggunaan rendah, akan tersedia dalam pengalaman web baharu menjelang Oktober.
9hb Disember - Laman web lama tidak lagi tersedia
Workplace anda akan dialihkan ke laman web Workplace baharu dan anda tidak akan lagi dapat mengakses pengalaman klasik. Nota: Pengguna Internet Explorer 11 akan terus menggunakan pengalaman lama.
Soalan Lazim
Saya seorang Pentadbir, bagaimanakah saya boleh menghidupkan / mematikan pengalaman laman web baharu untuk mencubanya sendiri?
Sebagai Pentadbir, anda boleh mencuba laman web baharu dengan menghidupkannya untuk akaun milik anda sahaja. Untuk melakukannya, klik pada gambar profil anda di sudut bawah sebelah kiri, kemudian klik "Gunakan laman web Workplace yang dipertingkat".
Saya seorang Pentadbir, bagaimanakah saya boleh menghidupkan / mematikan pengalaman laman web baharu untuk syarikat?
Dari 12 Ogos - 9hb Disember, pentadbir sistem boleh menghidupkan / mematikan laman web dipertingkat untuk keseluruhan Workplace mereka menerusi siaran dalam bahagian ciri Akan Datang pada halaman Perkara baharu dalam Panel Pentadbir. Pentadbir boleh memilih tarikh mula dan akhir bagi tempoh akses awal mereka. Secara lalai, semua syarikat mendapat pengalaman baharu pada 26hb Ogos, namun anda boleh melewatkan tarikh mula anda sehingga 9hb Disember untuk menunda penerimaan pengalaman baharu tersebut.
Saya pekerja. Bagaimanakah saya boleh kembali ke laman web klasik sekiranya saya tidak mahu menggunakan laman web dipertingkat?
Sebelum 9hb Disember, anda akan dapat kembali ke laman web lama. Untuk melakukannya, klik pada gambar profil di sudut bawah sebelah kiri, kemudian klik "Gunakan Laman Web Workplace klasik". Anda tidak akan lagi nampak pilihan ini selepas 9hb Disember.
Bilakah ciri yang tiada akan tersedia dalam pengalaman baharu?
Semua ciri yang tiada akan tersedia menjelang Oktober untuk anda cuba sebelum peralihan terakhir pada 9hb Disember.
Bilakah pengalaman baharu akan dilancarkan kepada semua orang?
Pada 9hb Disember, Workplace anda akan dialihkan ke laman web Workplace baharu dan tidak akan lagi dapat mengakses laman web Workplace yang lama. Pengguna IE11 akan terus menggunakan pengalaman klasik.
Adakah maklumat ini membantu?