Urus kandungan dilaporkan di Workplace

Artikel ini hanya terpakai ke atas pentadbir sistem, moderator kandungan dan pentadbir tersuai Workplace dengan keizinan untuk menyederhanakan kandungan yang tidak sesuai.
Siaran, komen, sembang dan profil boleh dilaporkan di Workplace. Apabila kandungan dilaporkan dalam Workplace organisasi anda, anda akan menerima pemberitahuan komputer meja dan pemberitahuan tolak mudah alih.
Urus kandungan dilaporkan
  1. Klik Admin Panel Panel Pentadbir dalam menu sebelah kiri di Workplace.
  2. Klik Reported contentKandungan dilaporkan.
  3. Klik Semak di sebelah kandungan dilaporkan yang ingin anda semak.
  4. Semak kandungan dilaporkan.
    • Anda juga boleh melihat kandungan yang berkaitan (seperti siaran dan komen) jika relevan. Cara ini terpakai kepada kandungan daripada kumpulan terbuka, tertutup dan rahsia.
    • Jika anda memerlukan lebih banyak konteks berkenaan dengan laporan itu, klik Hantar mesej untuk menghantar mesej kepada wartawan kandungan secara langsung. Siaran yang dilaporkan akan dilampirkan pada sembang.
    • Anda boleh menugaskan kandungan kepada pentadbir lain untuk disemak dengan menaip nama mereka. Anda juga boleh menyertakan nota dan imej apabila menugaskan kandungan dilaporkan kepada pentadbir lain.
  5. Anda boleh mengambil tindakan berikut bergantung pada jenis kandungan yang dilaporkan:
    • Sembang
      • Lihat mesej sembang yang dilaporkan dan orang yang mengarang mesej tersebut.
      • Benarkan: Kandungan dilaporkan akan kekal di Workplace tanpa tindakan lanjut.
    • Kumpulan Sembang.
      • Lihat mesej sembang yang dilaporkan dan orang yang mengarang mesej tersebut.
      • Benarkan: kandungan dilaporkan akan kekal di Workplace tanpa tindakan lanjut.
    • Koleksi
      • Padam: kandungan dilaporkan akan dipadamkan secara kekal.
      • Benarkan: kandungan dilaporkan akan kekal di Workplace tanpa tindakan lanjut.
    • Siar
      • Padam: kandungan dilaporkan akan dipadamkan secara kekal.
      • Benarkan: kandungan dilaporkan akan kekal di Workplace tanpa tindakan lanjut.
    • Profil
      • Benarkan: Kandungan dilaporkan akan kekal di Workplace tanpa tindakan lanjut.
      • Tunjukkan log keselamatan: kandungan dilaporkan akan disembunyikan daripada semua orang di Workplace kecuali pentadbir dan pengarang. Apabila keputusan berkenaan dengan kandungan dibuat, anda dapat memulihkan kandungan itu supaya boleh dilihat semula.
      • Nyahaktifkan: profil Workplace pengguna yang dilaporkan akan dinyahaktifkan.
  6. Lihat laporan yang diurus sebelum ini dengan mengklik tab berkaitan: Dibenarkan, Disembunyikan atau Dipadamkan.
Adakah ini membantu?
Ya
Tidak